Informatie over oplaadbare hoortoestellen

Door het gebruik maken van een hoortoestel wordt het leven een stuk aangenamer. Het is niet fijn om tijdens een gesprek de ander niet te verstaan of de geluiden van alledag niet mee te krijgen. Hoortoestellen bieden hierin gelukkig een oplossing. Tegenwoordig zijn er ook oplaadbare hoortoestellen verkrijgbaar waarover je hier meer informatie krijgt.

Wat zijn oplaadbare hoortoestellen?

Traditionele hoortoestellen bezitten een batterij die steeds vervangen moet worden. Oplaadbare toestellen maken gebruik van een ingebouwde accu die ervoor zorgt dat je 24 uur lang geniet van goed geluid en dit na slechts 1 keer opladen.

Er wordt gebruikgemaakt van lithium accu’s en deze gaan tot 40 procent langer mee dan andere modellen op de markt. Daarnaast bieden ze een prachtige geluidskwaliteit zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het vervangen van een batterij.

Hoe laad je deze precies op?

De accu’s werden voorheen van nikkel gemaakt. Dit is echter verleden tijd. Tegenwoordig bezit de oplaadbare hoortoestel een lithium of Silver-Zinc accu. Als je in het bezit bent van een smartphone weet je hoe eenvoudig dit gaat. Ook het opladen van oplaadbare hoortoestellen gaat met dit gemak. De toestellen hebben een korte oplaadtijd. De toestellen kunnen bijvoorbeeld tijdens het slapen worden opgeladen zodat je er geen omkijken meer naar hebt.

oplaadbare hoortoestellen

Kosten hoorapparaat

De kosten hoorapparaat zijn verschillend. Deze is gedeeltelijk afhankelijk van je wensen en de situatie van je gehoor. Daarnaast verzekeren sommige zorgverzekeraars de kosten waardoor je veel minder hoeft te betalen. Samen met de audicien wordt hier uitvoerig naar gekeken.

Gehoortest door een audicien

Om te blijven genieten van het sociale leven, muziek en dagelijkse gesprekken is het aan te raden vanaf ongeveer 50 jaar een gehoortest te doen. De duur van de gehoortest hangt af van de desbetreffende audicien en duurt doorgaans hooguit een halfuur.

Soms is een tweede gehoortest nodig. In een aparte ruimte wordt je gehoor gemeten middels een hoofdtelefoon waarbij je diverse tonen te horen krijgt. De tonen hebben een divers volume en hoogte zodat het gehoor nauwkeurig gemeten kan worden. De hoortest is van belang voor een diagnose en geeft een goed advies over het aan te schaffen hoortoestel.